Nyhedsbrev september 2018

Kære medlemmer af SPBU Hermed lidt nyt om SPBUs arbejde siden sidst.

Vi er af DP blevet bedt om at indstille kandidater til følgende:

1) Arbejdsprogramudvalg i DP om psykologer som sundhedspersoner i psykiatrien. Her har vi peget på specialpsykolog Anne Randers fra Region Nord samt jeg selv fra Region Midt. Vi afventer svar fra DP ift hvorvidt, vi kan få de to plader i udvalget. Juraen på området er klar, men der opleves iflg kommissoriet alligevel betydelige problemer i praksis rundt omkring i de enkelte regioner, hvor kultur, tradition, organisationsstruktur blandt meget andet, opleves at stå i vejen for at sundhedsvæsenet til fulde kan have gavn af psykologers kompetencer og for at psykologer kan have relevante have udviklings- og avancementsmuligheder i psykiatrien. Udvalget skal arbejde med at identificere og nedbryde de barrierer der måtte være.

2) Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn under Styrelsen for Patientklager. Her har vi frist den 10.9.2018. Styrelsen vil drøfte spørgsmålet de næste uger og er interesserede i, at høre fra medlemmer, som vil pege på en kandidat. Så ret gerne henvendelse til ut, så fremsender jeg de relevante dokumenter. Vi kan oplyse, at de to pladser DP har i nævnet, aktuelt er besat af Tine Wøbbe og Birgitte Bräuner Jensen. Og det fremgår desværre ikke om de to genopstiller.

SPBU arbejder fortsat videre med kursus om skizofreni hos børn unge; udredning, testning, behandling, tidlige tegn og udviklingsveje. Men når frivillige og travle kræfter arbejder sammen, kan ting godt tage lidt længere tid, end vi forudså, da jeg skrev sidste nyhedsbrev i april, hvor jeg allerede nævnte dette kursus. Posten som repræsentant for uddannelsespsykologerne i styrelsen i SPBU har været ledig i snart et år. Vi håber stadig på, at der er en af Jer uddannelsespsykologer, der kunne tænke Jer at varetage opgaven. Jeg skriver snarest ud til Jer for at høre, om nogen kunne overveje at kandidere til posten.

SPBU holder generalforsamling den 3.11.2018 kl. 16.30-17.30 i DPs lokaler i Aarhus. Alle aktuelle styrelsesmedlemmer ønsker at fortsætte arbejdet i styrelsen, men vi kunne godt have plads til flere. Vi er fx lidt tyndt besatte ift region Hovedstaden – men opfordringen skal bestemt gå til alle. Tænk over, om I kunne have tid og lyst til at være del af styrelsesarbejdet. Jeg og de øvrige styrelsesmedlemmer besvarer gerne spørgsmål om arbejdet. Der udsendes særskilt indkaldelse til GF i den kommende uge. Vi har en studentermedhjælper, som hjælper os med at holde styr på medlemmer, kontingenter, udsendelse af nyhedsbreve, kursustilbud mv. Hun har af og til besvær med at få fat i Jer, fordi I skifter kontaktoplysninger. Hvis I skifter mail, telefonnummer el adresse bedes I skrive dette til spbu@gmail.com, så sikrer I Jer relevante informationer fra os. Er du i tvivl, så skriv gerne, så er vi på den sikre side.

DP vil i den kommende uge endvidere udsende samtykkeblanket, som I bedes underskrive og returenere. Hvis I ikke samtykker, må vi ikke fremadrettet kontakte jer med nyheder, mails, kurser mv. Til slut har vi lovet Dansk Selskab for Søvnmedicin at informere om deres kommende konference den 16.11.2018 i Glostrup om søvnløshed og de nyeste forskningsresultater desangående, som peger i retning af terapi frem for medicin. Tjek deres hjemmeside for mere info og tilmelding www.dssm.dk På vegne af styrelsen i SPBU Formand Linette Frølich Møller