Nyhedsbrev december 2017

Kære medlemmer af SPBU

Den 11. november 2017 afviklede SPBU sin årlige generalforsamling. Her sagde vi farvel til en af stifterne af SPBU, Pusjka Helene Cohn, som har ønsket at træde ud af styrelsen efter 11 år. Da hun i 2015 trådte tilbage som formand blev hun æresmedlem af SPBU og den titel har hun naturligvis fortsat og vi regner også med at høre fra hende en gang imellem, når hun finder emner og andet som SPBU bør beskæftige sig med. Vi sagde også farvel til uddannelsespsykolog Ann Janet Hansen, som i 2 år har repræsenteret uddannelsespsykologerne i styrelsen.

Til gengæld sagde vi velkommen til et nyt medlem af styrelsen; Anne Randers, der er specialpsykolog i børne- og ungdomspsykiatri og uddannelsesansvarlig i region Nord.

Styrelsen konstituerede sig som følger:

Linette Frølich Møller (region Midt) Formand

Annette Anbert (region Sjælland) Næstformand

Helle Jørgensen Lolli (region Hovedstaden) Kasserer

Signe Damgaard (region Midt) Sekretær

Ditte Lammers Vernal (region Nord)

Anne Randers (region Nord)

Mette Raun Hansen (region Syd)

Gitte Andersen (region Hovedstaden)

Medlemmer af SPBU havde den 26.11 fornøjelsen af at lytte til og være i dialog med professor Eia Asen, som holdte en temadag med det formål at vidensdele mellem ansatte i primærsektor og i børne- og ungdomspsykiatrien med overskriften: Family therapy: Building bridges between social welfare and child- and adolescent psychiatri. A collaborative, multiperspective and multimodal approach. Eia Asen viste en del videoklip både fra sin egen undersøgelses- og interventionspraksis, som gav anledning til borddrøftelser mellem de meget engagerede deltagere.

I januar 2018 holder vi kursus om personlighedsforstyrrelser hos unge. Kurset er fuldt booket og vi ser frem til tre inspirerende dage med Sune Bo og håber at vi med dette kursus og det forrige med samme titel og indhold, er med til at sætte fokus på diagnostisk af unge med personlighedsforstyrrelse og hjælpe Jer i jeres bestræbelser på at sikre disse unge behandling.

SPBU er repræsenteret i en række forskellige fora, hvor vi dels arbejder for at sikre god udredning og behandling for børn og unge med psykopatologi og dels arbejder for at sikre vilkårene for de psykologer, som arbejder indenfor dette område.

Vi sidder blandt andet i formandskollegiet, hvor vi mødes med formænd for de andre decentrale enheder under DP, samt DPs sekretariat og bestyrelse. Her arbejder vi med DPs arbejdsprogram for 2018-20, som endeligt skal godkendes på DPs generalforsamling i Aarhus i marts 2018. Heldigvis er DP ligeså optagede, som vi er, af at sikre god psykologbehandling til børn og unge og det er allerede en del af DPs udspil til arbejdsprogrammet.

Vi sidder også i DPs baggrundsgruppe for psykiatrien, hvor vi arbejder med at sikre at specialpsykologerne og deres kompetencer kan bringes i fuld anvendelse. Aktuelt er DP ved at undersøge hvad der konkret hæmmer og hindrer netop dette mhp at målrette deres indsats på dette punkt.

Vi er også repræsenteret i uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen, hvor vi vedvarende arbejder med at sikre kvalitet og sammenhæng i kurserne. Aktuelt arbejder vi også med en revision af målbeskrivelserne for uddannelsen. Gennem uddannelsesudvalget har vi også mulighed for at bringe emner op til drøftelse i Rådet for specialpsykologuddannelsen.

Vi håber på inden alt for længe at kunne invitere Jer til flere kurser og medlemsarrangementer i 2018.

I vil i løbet af den næste tid modtage giroindbetalingskort og vi håber, at I fortsat ønsker at være medlemmer af SPBU. Såfremt I ønsker at afbryde medlemskabet vil vi bede om at I meddeler os dette pr mail.

På vegne af styrelsen

Formand Linette Frølich Møller